A- A+
ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εισηγηθούν έξοδο της Κύπρου από το ευρώ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ μετά τη συμφωνία του Eurogroup και το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, άφησε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι εξετάζονται η έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη, δημοψήφισμα ή και άλλα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Κυριακή στο Πολιτικό Γραφείο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Αυτές οι εξελίξεις θα είναι καταστροφικές για την οικονομία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη στάση των Ευρωπαίων, υποστήριξε πως «στην ουσία επιβάλλουν την πολιτική τους άποψη με εκδικητικό τρόπο. Λειτούργησαν με εμμονές και εκδικητική μανία, διότι η Κύπρος έχει καλό βιοτικό επίπεδο και προσέγγισε ξένα κεφάλαια, που εποφθαλμιούσαν οι ίδιοι».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυπριακή λίρα και την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασίσει, όπως είπε, ο λαός για το τι πρέπει να γίνει στην τρέχουσα συγκυρία, μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιώργος Λιλλήκας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για απόφαση κόλαφο του Eurogroup, η οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τον κυπριακό λαό.