A- A+
Διάκριση της Eurobank για τις προβλέψεις ισοτιμιών του δολαρίου
Τη δεύτερη θέση μεταξύ 60 και πλέον μεγάλων τραπεζών διεθνώς, κατέλαβε η Eurobank την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013 σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters για την πορεία των ισοτιμιών δολαρίου.

Η τράπεζα παρέμεινε στη λίστα των είκοσι συμμετεχόντων με τις πιο ακριβείς προβλέψεις παγκοσμίως για τέσσερεις συνεχείς μήνες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σχετική δημοσκόπηση διεξάγεται σε μηνιαία βάση και αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς για τη διαμόρφωση της μέσης εκτίμησης της αγοράς (consensus forecasts) σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για τις κινήσεις των κύριων συναλλαγματικών ισοτιμιών του αμερικανικού νομίσματος έναντι, μεταξύ άλλων, των ευρώ, γιεν, στερλίνα.

Ανάλογες διακρίσεις έλαβε η Τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας συμπεριληφθεί μεταξύ των είκοσι συμμετεχόντων με τις πιο ακριβείς προβλέψεις συνολικά εννέα φορές την περίοδο 2010-2012, δύο φορές το 2009 ενώ τον Δεκέμβριο του 2007 κατέλαβε την 1η θέση σε σύνολο 63 τραπεζών διεθνώς.

Οι προβλέψεις καταρτίζονται από τη κα Παρασκευή Πετροπούλου σε συνεργασία με τον κ. Πλάτωνα Μονοκρούσο, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης.