A- A+
Εθνική: Επένδυση εγγυημένου κεφαλαίου με απόδοση ως 119%
Τη δυνατότητα να πετύχουν συνολική απόδοση έως και 118,7% στην τριεία προσφέρει στους πελάτες της η Εθνική Τράπεζα, μέσω προγράμματος εγγυημένου κεφαλαίου, άμεσα συνδεδεμένου με την πορεία του χρηματιστηρίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα με την ονομασία «FTSE-ATHEX LARGE CAP BULL+» που ανήκει στη σειρά «Κεφάλαιο Plus» και παρέχει εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη της επένδυσης, δίνοντας προοπτική για απόδοση μεγαλύτερη των προθεσμιακών λογαριασμών.

Το νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου προσφέρει όχι μόνο εγγύηση κεφαλαίου 100%, αλλά επιπλέον μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, καθώς και δυνατότητα αυξημένης απόδοσης συναρτώμενης με την πορεία του νέου χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap®.

Ο συγκεκριμένος δείκτης αντιπροσωπεύει τις 25 μετοχές με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Πώς υπολογίζεται η απόδοση

Το προϊόν έχει μέγιστη συνολική διάρκεια έως και 3 έτη. Μπορεί να λήξει με τη συμπλήρωση του 1ου ή του 2ου έτους, ανάλογα με την πορεία του δείκτη αναφοράς.

Συγκεκριμένα, το προϊόν το αργότερο μέσα στην επόμενη τριετία λήγει όταν ο χρηματιστηριακός δείκτης καταγράψει από έτος σε έτος απόδοση 50%.

Ανάλογα με το πότε θα συμβεί αυτό, διαμορφώνεται και η τελική απόδοση για τον επενδυτή. Συγκεκριμένα:

- 10% μικτή συνολική απόδοση αν αυτό συμβεί τον 1ο χρόνο

- 18% μικτή συνολική απόδοση αν αυτό συμβεί το 2ο χρόνο

- 24% μικτή συνολική απόδοση αν αυτό συμβεί τον 3ο χρόνο

Πώς επιτυγχάνεται το 119%

Αν μετά την παρέλευση της τριετίας ο δείκτης δεν πετύχει το +50% σε καμία από τις χρονιές που προηγήθηκαν, ο καταθέτης θα λάβει το 50% της συνολικής απόδοσης του FTSE/ATHEX Large Cap που σημειώθηκε από την αρχή έως τη λήξη της τριετίας.

Η τελική του απόδοση στην προκειμένη περίπτωση ανέρχεται στο 50% της μεταβολής του δείκτη αναφοράς κατά τη διάρκεια της τριετίας, που σημαίνει ότι η υπεραξία του μπορεί να φτάσει έως και το 118,7%.

Αν ο δείκτης έχει ενισχυθεί σε ποσοστό μικρότερο του 6% ή εάν έχει υποχωρήσει, ο επανδυτής θα λάβει την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, που ανέρχεται σε 3%.

Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης διαμορφώνεται στις 5.000 ευρώ, ενώ το προϊόν θα διατίθεται έως και τις 8 Μαρτίου.