A- A+
Εναλλακτικός Τουρισμός: Στη δημοσιότητα η λίστα με τις επιχειρήσεις που εγκρίθηκαν για επιδότηση
Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με τη λίστα των επιχειρήσεων που πήραν το πράσινο φως για να προχωρήσουν στην υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης «Εναλλακτικός Τουρισμός».

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία ενίσχυσης για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού συμπεριλαμβανομένου του Θαλάσσιου Τουρισμού.

Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση, στο πρόγραμμα εντάσσονται τετρακόσια 467 επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ περίπου.

Απορρίφθηκαν 122 επενδυτικά σχέδια λόγω έλλειψης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής, 115 επενδυτικά σχέδια λόγω έλλειψης της ελάχιστης απαιτούμενης βαθμολογίας και 76 επενδυτικά σχέδια λόγω έλλειψης διαθεσίμων πόρων.

Η ένταξη των επενδυτικών σχεδίων θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των επιμέρους ατομικών αποφάσεων ένταξης των επιχειρήσεων εκείνων για τις οποίες έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή τους από την πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός».

Οι ειδικοί όροι που δεσμεύουν τους δικαιούχους θα περιγράφονται στις ατομικές αποφάσεις ένταξης.

Η υπουργική απόφαση με τη λίστα των επιχειρήσεων