A- A+
Έρχεται πρόγραμμα μαμούθ για να βρουν δουλειά 700 χιλιάδες άνεργοι
Στην εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της ανεργίας συμφώνησαν οι κυβερνητικοί εταίροι, με στόχο όπως είπαν να μην υπάρχει ούτε μία οικογένεια χωρίς τουλάχιστον ένα εργαζόμενο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους άνεργους.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε «το φλέγον ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και της ανεργίας».

Όπως είπε, 400.000 οικογένειες είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο. «Πρέπει να καλύψουμε 700.000 ενδιαφερόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας άνεργος δεν θα πρέπει να μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά».

Τόνισε δε ότι θα γίνει με μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ προς το κοινωνικό ταμείο και ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις, είτε μέσω των δήμων είτε μέσω επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο πρέδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

«Σε λίγες μέρες θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ θα υπάρξουν δράσεις κατάρτισης, ειδικά για τους νέους» πρόσθεσε.