A- A+
Τίτλοι τέλους για την Eurobank μετά από 16 χρόνια - Στο 85% η αποδοχή της δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ
Σε υψηλά επίπεδα ανήλθε το ποσοστό αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Εθνικής προς τους μετόχους της Eurobank, φτάνοντας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το 85%. Τι θα γίνει με το υπόλοιπο 15%.

Από το 85% των μετοχών της Eurobank που προσφέρθηκαν προς ανταλλαγή με μετοχές της νέας ΕΤΕ, περίπου οι μισές δόθηκαν από την οικογένεια Λάτση, η οποία για συμβολικούς λόγους κράτησε ένα ποσοστό της τάξης του 1,5%.

Αυτές οι μετοχές μαζί με τις υπόλοιπες που δεν ανταλλάχθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης, περί το 15% των μετοχών της Eurobank, θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο μέχρι και την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, θα μετατραπούν με την ίδια σχέση ανταλλαγής που ίσχυε και στη δημόσια πρόταση (58 ΕΤΕ - 100 Eurobank), με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας.

Το χρονογιαάγραμμα

Τα επίσημα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης αναμένεται να ανακοινωθούν από τη διοίκηση της Εθνικής την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις 21 Φεβρουαρίου θα γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών για την έγκριση εισαγωγής των νέων μετοχών της στο ΧΑ.

Η πιστοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είναι προγραμματισμένη για τις 26 Φεβρουαρίου, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Τέλος το σήμα Eurobank

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει αποφασίσει να ενοποιήσει το δίκτυο των δύο τραπεζών και να χρησιμοποιήσει σε όλα τα καταστήματα το σήμα της ΕΤΕ.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγους μήνες το λογότυπο της Eurobank μετά από 16 ολόκληρα χρόνια θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετονομασία της τότε Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας σε Eurobank είχε γίνει από τον Σπύρο Λάτση το 1997.

Η λειτουργική συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί και το σχέδιο για τη μείωση του προσωπικού.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 2.000 ατόμων από την Εθνική Τράπεζα, ενώ εφόσον υπάρξει επιτυχία δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα και στην Eurobank το αμέσως επόμενο διάστημα.