A- A+
Στα 33,3 εκατ. ευρώ η καθαρή κερδοφορία της Eurobank στην Κύπρο το 9μηνο 2012
Καθαρά κέρδη μετά από φόρους 33,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 στην Κύπρο η Eurobank, πετυχαίνοντας βελτίωση στους δείκτες της θυγατρικής της.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, το 2012 η Eurobank Κύπρου διατήρησε στο επίκεντρο των προσπαθειών της την ποιοτική ικανοποίηση των χρηματοοικονομικών αναγκών των πελατών της και την ενίσχυση της Κυπριακής Οικονομίας.

Με βάση αυτούς τους κεντρικούς άξονες, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012, κατόρθωσε να :

• ενισχύσει την ήδη ηγετική της παρουσία στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών

• αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα και σύγχρονες, ποιοτικές υπηρεσίες

• συνεχίσει τη σταθερή χρηματοδότηση της υγιούς οικονομικής δραστηριότητας και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών

• διατηρήσει τη χρηματοοικονομική της ευρωστία, με:

o σημαντική και συνεχή κερδοφορία
o ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας
o πολύ ικανοποιητικά επίπεδα ρευστότητας
o χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας

• ενισχύσει το πελατοκεντρικό πρότυπο λειτουργίας, εστιασμένο στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης, διαφάνειας και αξιοπιστίας με τους πελάτες και συνεργάτες της.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, η Eurobank Κύπρου εμφάνισε κέρδη €33.3εκ μετά τους φόρους. Παράλληλα, η Eurobank Κύπρου διατήρησε ιδιαίτερα ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, χρηματοοικονομική ευρωστία αλλά και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα.

Τα ισχυρά αυτά στοιχεία της επέτρεψαν να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Κυπριακή Οικονομία, δίνοντας έμφαση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, εδραιώνοντας τη θέση της στην Kυπριακή αγορά και διατηρώντας τη δυνατότητα να αναπτύξει περαιτέρω τις διεθνείς δραστηριότητες της.

Η Eurobank Κύπρου ενίσχυσε σημαντικά όλα τα μεγέθη στον ισολογισμό της, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο πολύ ισχυρό επίπεδο 28,51%, που, σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, ενισχύουν τη θωράκισή της απέναντι στους κινδύνους της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.