A- A+
Παράταση για την εξόφληση του ΦΑΠ - Δηλώσεις Στουρνάρα για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων
Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) φυσικών προσώπων έτους 2010 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ελαφρύνει τους ιδιοκτήτες.

Όπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης, ενώ για την τρίτη δόση δόθηκε παράταση μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2013.

Για την καταβολή των ποσών αυτών αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Έρχεται ο νέος φόρος

Εντω μεταξύ, ούτε αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να «κλειδώσει» ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο κεντρικό δελτίο του σταθμού Mega.

Όπως είπε, ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα. «Κάνουμε διάλογο με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για το πώς θα μοιραστεί με το δικαιότερο τρόπο ο φόρος στα ακίνητα» τόνισε σχετικά.

«θέλουμε έσοδα περίπου 3 δισ. το χρόνο από τα ακίνητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με δικαιότερους και απλούστερους φόρους» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Επιπλέον, προανήγγειλε την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών.

Διαβάστε επίσης

* Ανοιχτό να μην υπάρξει αφορολόγητο στο ενιαίο φόρο στα ακίνητα - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ