A- A+
HSBC: Μετά τη χρηματιστηριακή πούλησε και την ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα
Συμφωνία πώλησης του ποσοστού συμμετοχής της ύψους 73% στην HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ υπέγραψε η HSBC, θυγατρική του Ομίλου HSBC Holdings. Νέος ιδιοκτήτης ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βεζανής.

Ο κ Βεζανής μέχρι τώρα κατείχε το υπόλοιπο 27%. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πώληση αυτή αντιπροσωπεύει την περαιτέρω πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής του Ομίλου HSBC.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε πουλήσει την χρηματιστηριακή της στη χώρα μας. Στόχος της τράπεζας είναι να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης εύπορων πελατών.

Τι πούλησε

Το ενεργητικό της HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ (στοιχεία 31ης Δεκεμβρίου 2012).

Διαχειρίζεται 8 Αμοιβαία Κεφάλαια, παρέχει Συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και διανέμει Αμοιβαία Κεφάλαια του Ομίλου HSBC.

Η HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ [η εταιρεία θα μετονομαστεί με την ολοκλήρωση της πώλησης], θα συνεχίσει να διαθέτει τα HSBC Global Investment Funds (HGIF), Αμοιβαία Κεφάλαια του Ομίλου HSBC.

Η συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών και άλλων εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.