A- A+
Επενδύσεις σε όλο τον κόσμο από την HSBC
Μία νέα σειρά επενδυτικών χαρτοφυλακίων με την ονομασία World Selection, που δίνουν πρόσβαση σε επενδυτικά εργαλεία τα οποία δεν είναι προσιτά σε ιδιώτες επενδυτές, προσφέρει η HSBC και στην ελληνική αγορά.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κάθε ένα από τα 5 διαφορετικά επενδυτικά χαρτοφυλάκια απευθύνεται αποκλειστικά σε 5 διαφορετικά επενδυτικά προφίλ των πελατών: από τον συντηρητικό επενδυτή μέχρι και εκείνον που επιθυμεί να αναλάβει μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο.

Η γκάμα ποικίλων επενδυτικών τοποθετήσεων από διαφορετικές αγορές και κλάδους, επιτυγχάνει διασπορά του χαρτοφυλακίου, με στόχο να πετύχει αποδόσεις με μικρότερες διακυμάνσεις σε βάθος χρόνου. Έτσι, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το χαρτοφυλάκιο που του ταιριάζει καλύτερα μέσα από μια απλή σειρά προϊόντων, ξεκινώντας ακόμα και με μικρό κεφάλαιο.

Στην ίδια ανακοίνωση, η τράπεζα τονίζει ότι η ενεργή διαχείριση των HSBC World Selection έχει στόχο να λειτουργεί προς όφελος των επενδυτών, αφού κάθε φορά αναδιαρθρώνονται και αλλάζουν τα χαρτοφυλάκια, ώστε κάθε στιγμή να διασφαλίζεται ότι οι επενδυτικές επιλογές αντικατοπτρίζουν τον επενδυτικό στόχο του κάθε χαρτοφυλακίου.