A- A+
Έτοιμο σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των δόσεων - Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι
Έτοιμο σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να είναι το σχέδιο νόμου για την ελάφρυνση των δόσεων όσων νοικοκυριών έχουν υποστεί σημαντικές εισοδηματικές απώλειες μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

«Αυτές τις ημέρες θα έχουμε μία απάντηση από την τρόικα με σχόλια ή παρατηρήσεις σχετικά με την πρόταση που έχουμε συμφωνήσει με την Ένωση Τραπεζών και τις καταναλωτικές ενώσεις για τα "κόκκινα δάνεια" και ανάλογα με το ποιο θα είναι το μήνυμα από αυτή την πλευρά, θα πάμε στο επόμενο βήμα».

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθ. Σκορδάς, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «θεωρώ ότι σε ένα περίπου μήνα θα υπάρχει το νομοσχέδιο».

O κ. Σκορδάς υπενθύμισε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αφορούν η δόση να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη, αν έχει εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ και αν αυτό έχει μειωθεί κατά 35% τα τελευταία δυο χρόνια.

Στη ρύθμιση μπαίνουν επίσης όσοι είναι άνεργοι, μακροχρόνια πάσχοντες, γενικά ειδικές ομάδες πληθυσμού και αλλάζει τελείως η μορφή λειτουργίας του «Τειρεσία», ενώ όπως σημείωσε ο υφυπουργός «δεν θα μπαίνει κάποιος για μια επιταγή στη λίστα».

Διαβάστε επίσης

* Πώς θα «κουρεύονται» στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια από το 2013