A- A+
700 άτομα αποχωρούν οικειοθελώς από τις δύο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα έως 31/1
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα περιστολής του λειτουργικού κόστους των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μέσω μειώσεων στους μισθούς και στο δίκτυο και προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου.

Συνολικά 700 άτομα θα έχουν αποχωρήσει εθελουσίως έως και το τέλος Ιανουαρίου από τις Τράπεζα Κύπρου και Marfin Egnatia Bank, μέσω προγραμμάτων που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο.

Αναλυτικότερα, από το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα αποχωρήσουν 300 άτομα, ενώ από τη θυγατρική της Λαϊκής 400 άτομα.

Κλείσιμο καταστημάτων

Επιπλέον, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες η μείωση του αριθμού των καταστημάτων των δύο τραπεζών.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει κλείσει έως τώρα 11 καταστήματα, ενώ η Λαϊκή μέσω συγχωνεύσεων και «λουκέτων» έχει περιορίσει τον αριθμό των μονάδων της από 174 σε 132.

Επιπλέον, έχει κλείσει 13 τραπεζικά κέντρα, από 23 σε 10, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση των πελατών της.

Αύξηση καταθέσεων

Εξάλλου, οι δύο κυπριακές τράπεζες μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν πετύχει άνοδο των καταθέσεων στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, ένα μέρος της οποίας προέρχεται από επιστροφή κεφαλαίων από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, στην Τράπεζα Κύπρου τα μεγέθη έχουν αυξηθεί κατά 1 δισ. ευρώ και στη Λαϊκή Τράπεζα κατά 941 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό βοηθά σημαντικά στη λειτουργία των δύο τραπεζών στην εγχώρια αγορά, σε μία περίοδο που οι άλλες πηγές άντλησης ρευστότητας παραμένουν κλειστές.

Οι ανακοινώσεις των δύο τραπεζών

Δείτε τα δελτία τύπου των δύο τραπεζών κάνοντας «κλικ» στο όνομά τους: