A- A+
Αποχωρούν 300 άτομα από την Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα μέσω της εθελουσίας
Με συμμετοχή 300 ατόμων ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που έτρεξε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου για τις εργασίες της στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, υπολογίζεται ότι το Συγκρότημα θα εξοικονομήσει 12% περίπου του κόστους του ετήσιου μισθολογίου στην Ελλάδα.

Παράλληλα επιτυγχάνονται μειώσεις και στις υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες.

Μέσα στα ίδια πλαίσια, το Συγκρότημα, σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων του στην Ελλάδα, έχει ήδη μειώσει το δίκτυο κατά 11 καταστήματα, ενώ προγραμματίζει περαιτέρω μειώσεις του δικτύου για το 2013, διασφαλίζοντας πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση των πελατών του στην Ελλάδα.

Άνοδος καταθέσεων

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 1 δισ ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, το οποίο σε συνδυασμό με μείωση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο, συνέτεινε σε σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας του Συγκροτήματος στην Ελλάδα.

«Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος των ενεργειών στις οποίες προβαίνει το Συγκρότημα με στόχο την περικοπή δαπανών και γενικότερα την αναδιάρθρωση των εργασιών του σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες και τις ανάγκες της Τράπεζας για ανακεφαλαιοποίηση, καθώς και τις σχετικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με τις οποίες το Συγκρότημα συμφωνεί πλήρως» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.