A- A+
ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου
Στην κήρυξη 24ωρης παντραπεζικής – πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου προχώρησε η ΟΤΟΕ, με αφορμή την απόφαση για διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οδηγείται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ενώ η διαδικασία που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί, έχει ως στόχο τις απολύσεις.

«Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, που θέτουν τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστούν – στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται – η απασχόληση και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο Τ.Τ. και όχι μόνον» τονίζει η ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Τ.Τ. που βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει, επιτέλους, σε όσα εξελίσσονται, αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι, ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις Τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.