A- A+
Μέσω ίντερνετ η υποβολή όλων των μισθωτηρίων συμβολαίων στην εφορία από Φεβρουάριο
Ειδική υπηρεσία για την Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης θα παρέχει από τον Φεβρουάριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Με τον τρόπο αυτό, ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο που σύναψε. Αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής.

Το υπουργείο Οικονομικών με τη νέα εφαρμογή θέλει να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των μισθωτών, οι οποίοι μέχρι σήμερα πρέπει να προσκομίζουν τα μισθωτήρια με μίσθωμα άνω των 100 ευρώ στις ΔΟΥ προς θεώρηση.

Το συμφωνητικό πρέπει να αναφέρει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τόσο του εκμισθωτή όσο και του ενοικιαστή, καθώς και τον ΑΦΜ τους.

Υποβάλλεται σε δύο αντίγραφα, από τα οποία το ένα επιστρέφεται θεωρημένο σε αυτόν που τα προσκόμισε και το άλλο παραμένει στην ΔΟΥ ή σε περίπτωση αναρμοδιότητας, διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της ΔΟΥ του εκμισθωτή.

Εάν ένα μισθωτήριο δεν θεωρηθεί από τον προϊστάμενο ΔΟΥ, στερείται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν λαμβάνεται υπόψη από τα δικαστήρια.

Επίσης, στερούνται αποδεικτικής δύναμης και τα αντέγγραφα, με τα οποία συμφωνείται μίσθωμα διαφορετικό από το καθοριζόμενο στο έγγραφο.