A- A+
Εξαιρείται (;) το λιανικό εμπόριο από το νέο πρόγραμμα επιδότησης ΜΜΕ του ΕΣΠΑ
Αισθηση προκαλεί η καταγγελία του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη ότι από το νέο πρόγραμμα επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαιρείται το λιανικό εμπόριο.

Η προκήρυξη του προγράμματος επιδότησης έως και 60% για νέα επενδυτικά σχέδια στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών, αναμένεται στις 14 Ιανουαρίου.

Στην προδημοσίευση του προγράμματος δεν αναφέρονται αναλυτικά οι δραστηριότητες που μπορούν να επιδοτηθούν.

Σε επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζιδάκη, ο κ. Κορκίδης εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι «από την πολυαναμενόμενη νέα δράση ενίσχυσης των ΜΜΕ με την αξιοποίηση πόρων των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μέσω των στοχευμένων ενεργειών ενίσχυσης των ΜΜΕ στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου & Υπηρεσιών απουσιάζει το λιανικό εμπόριο».

Ο πρόεδρος των εμπόρων τονίζει ότι όταν δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι παράμετροι του συγκεκριμένου προγράμματος, ήδη από τον Μάιο του παρελθόντος έτους, όλες οι διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει αλλά και οι σχετικές επανειλημμένες ανακοινώσεις Τύπου περιελάμβαναν με κριτήρια επιλεξιμότητας το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων.

«Η απουσία του λιανικού εμπορίου από το συνοδευτικό πίνακα του προγράμματος συνιστά αβλεψία και όχι παράλειψη και για το λόγο αυτό, παρακαλούμε για την άμεση συμπλήρωση της σχετικής λίστας, ώστε να μετέχουν σε αυτήν και οι εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής» σημειώνει ο κ. Κορκίδης.

Ο ίδιος στην επιστολή του καταλήγει δηλώνοντας «τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε τη λογική βάση των επιχειρημάτων μας και θα ανταποκριθείτε ανάλογα».