A- A+
Τρεις νέες επενδυτικές προτάσεις της Alpha Bank μέσω Α/Κ
Τη διάθεση τριών νέων αμοιβαίων κεφαλαίων που προσφέρουν πρόσβαση σε αναδυόμενες αγορές και σε κλάδους, όπως τα εμπορεύματα και η ενέργεια, ξεκίνησε η Alpha Bank, η οποία το 2009 είχε πολύ καλές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες αμοιβαίων.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει τις εξής τρεις νέες επενδυτικές επιλογές:

- Το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC Μετοχικό Εξωτερικού, που επενδύει στη Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα (BRIC), προσφέροντας έτσι στους επενδυτές τη δυνατότητα αξιοποιήσεως επενδυτικών ευκαιριών σε χώρες με υψηλό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.

- Το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Commodities Μετοχικό Εξωτερικού, που επενδύει σε ένα διαφοροποιημένο “καλάθι” μετοχικών αξιών συνδεδεμένων με εμπορεύματα, όπως τα βιομηχανικά και πολύτιμα μέταλλα, τα αγροτικά προϊόντα και η ενέργεια, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

- Το Alpha Energy Μετοχικό Εξωτερικού, που επενδύει σε μετοχές ενός κλάδου με ελκυστικές προοπτικές λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης.

Οι επιδόσεις του 2009

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, κατά την περυσινή χρόνιά και τα 24 αμοιβαία κεφάλαιά της σημειώσαν θετικές αποδόσεις, ενώ πάνω από τα μισά πέτυχαν κέρδη πάνω από 15%. Στην κορυφή των αποδόσεων βρέθηκαν τα ALPHA Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Εξωτερικού (+66,42%) και ALPHΑ Select ΝΑ Ευρώπης Μετοχικό Εξωτερικού (+ 58,15%).

Σε εξίσου σημαντικά επίπεδα διαμορφώθηκαν και οι επιδόσεις των μικτών Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA Ρουμανίας Μικτό Εξωτερικού (+37,99%) και το ALPHA Μικτό Εσωτερικού (+12,39%).

Τέλος, αξιοσημείωτες ήταν ακόμη και οι αποδόσεις συντηρητικότερων επιλογών και ειδικότερα στην κατηγορία των Ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, όπου ξεχώρισαν το ALPHA Ομολογιακό Εσωτερικού (+ 7,84%) και το ALPHA Global Αναδυομένων Αγορών Ομολογιακό Εξωτερικού (+ 15,41%).