A- A+
CPB: Πρόγραμμα εθελουσίας για τους 3.000 υπαλλήλους στην Ελλάδα με αποζημίωση έως 120 χιλ. ευρώ
Σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους τρεις χιλιάδες υπαλλήλους της στην Ελλάδα φέρεται να ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα, προσφέροντας μέχρι 120 χιλ. ευρώ σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυπριακού πρακτορείου Stockwatch, το σχέδιο αποβλέπει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της Λαϊκής και σχετίζεται με την αναδιοργάνωση της τράπεζας στην Ελλάδα, όπου συρρικνώνεται με ραγδαίο ρυθμό το δίκτυο καταστημάτων και η ευρύτερη της παρουσία.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοινώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, και η διοίκηση του οργανισμού δίνει διορία τριών βδομάδων στους υπαλλήλους να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην τράπεζα ή θα αποχωρήσουν.

Το ύψος της αποζημίωσης

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 45ο έτος ηλικίας θα λάβουν 0,4 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας.

Από το 45ο μέχρι το 55ο έτος θα πληρωθεί ένας μισθός για κάθε έτος υπηρεσίας και για πιο μεγάλες ηλικίας θα προσφέρεται 1,25 μισθός.

Θα δίνονται επιπλέον €8 χιλ. για κάθε παιδί των δικαιούχων κάτω των 22 και €10 χιλ. για κάθε υπάλληλο άνω των 45, με πέντε τουλάχιστον έτη υπηρεσίας.

Η ασφάλιση που προσφέρει η Λαϊκή θα επεκταθεί μέχρι ένα έτος μετά την αποχώρηση και οι ευνοϊκοί όροι των δανείων θα ισχύουν για άλλα δύο χρόνια.

Αντίστοιχο σχέδιο πρόσφερε στους 2,5 χιλ. υπαλλήλους της η Λαϊκή και στην Κύπρο με αποτέλεσμα την πρόωρη αφυπηρέτηση εκατόν περίπου υπαλλήλων.