A- A+
Αρειος Πάγος: Μέσω ΔΕΗ η είσπραξη του τέλους ακινήτων τουλάχιστον έως τις 22 Μαρτίου
Απόφαση υπέρ του υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τη δυνατότητα της ΔΕΗ να περιλαμβάνει το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της, εξέδωσε ο Αρειος Πάγος, δικαιώνοντας το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία απαγορευόταν στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ώστε η ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε και θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ισχυριστεί στην προσφυγή του ότι το Δημόσιο θα υφίστατο ανεπανόρθωτη βλάβη, αφού δεν θα μπορούσε να εισπράξει τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι θα πρέπει μεν να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, αλλά δεν θα πρέπει να κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του καταναλωτή δεδομένου ότι πρόκειται για βασικό αγαθό.