A- A+
Δεν καταβάλει ούτε αυτή τη φορά τους τόκους για τα μετατρέψιμα ομόλογα η Τράπεζα Κύπρου
Την ακύρωση της πληρωμής τόκου για την περίοδο 1 Ιουλίου 2012 - 31 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε η Τράπεζα Κύπρου, αναφορικά με τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου που έχει διαθέσει σε πελάτες της.

Οι συγκεκριμένοι τίτλοι, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια σε πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τους πουλήθηκαν ως υψηλότοκες καταθέσεις.

Ωστόσο, η τράπεζα στηριζόμενη στους όρους της έκδοσης των τίτλων έχει σταματήσει να καταβάλει τους τόκους που είχαν συμφωνηθεί.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ότι αναζητεί λύση για να ικανοποιήσει τους κατόχους των τίτλων, με δεδομένες τις κεφαλαιακές αδυναμίες της.

Το πλέον πιθανό πάντως είναι να υποβάλλει πρόταση για την επαναγορά των τίτλων αυτών σε τιμή χαμηλότερη της ονομαστικής.

Σημειώνεται ότι στην ακυρωθείσα πληρωμή δε θα λογίζεται τόκος, βάση των όρων της έκδοσης, ενώ η υποχρέωση της τράπεζας θα ικανοποιηθεί μόνο κατά την εξαγορά των τίτλων.