A- A+
Νέα άνοδος των καταθέσεων τον Οκτώβριο – Επέστρεψαν στο σύστημα σχεδόν 1 δισ. ευρώ
Ανόδο σημείωσαν τα υπόλοιπα των καταθέσεων στις τράπεζες για δεύτερο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, καθώς συνεχίστηκε η επιστροφή αποταμιεύσεων στο σύστημα, παρά τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Οκτώβριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 917 εκατ. ευρώ στα 155,25 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο μήνα που τα μεγέθη κινούνται ανοδικά. Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο η μηνιαία αύξηση είχε ανέλθει σε 931 εκατ. ευρώ.

Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου η άνοδος των καταθέσεων προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί και την εκκρεμότητα με τη δόση των 44 δισ. ευρώ που ακόμη δεν έχει εκταμιευτεί.

Από το χαμηλό του περασμένου Ιουνίου λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 4,7 δισ. ευρώ.

Δέλεαρ τα επιτόκια

Σε κάθε περίπτωση δέλεαρ για τους καταθέτες αποτελούν τα υψηλά επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, που συνεχίζουν να προσφέρουν οι τράπεζες.

Εφόσον ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση και ο τρέχον κύκλος συγχωνεύσεων των τραπεζών, οι αποδόσεις στους λογαριασμούς προθεσμίας θα υποχωρήσουν αισθητά.

Για το λόγο αυτό τραπεζικά στελέχη συνιστούν στους αποταμιευτές να κλειδώσουν μία υψηλή απόδοση για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα.

Μπορείτε να βρείτε την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.