A- A+
Η Εμπορική Τράπεζα στηρίζει το έργο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Με την ενεργό στήριξη της Εμπορικής Τράπεζας, πραγματοποιείται η 4η Βραδιά Λόγου και Μουσικής με τίτλο «Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι», που διοργανώνει το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας».

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια, η Εμπορική Τράπεζα υποστηρίζει έμπρακτα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, το σημαντικό και ευρέως αναγνωρισμένο έργο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Παράλληλα ανανεώνει τη συνεργασία της με το Σωματείο των «Φίλων του Μουσείου», με το οποίο πραγματοποίησαν από κοινού στις αρχές του 2012 ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση 300 μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυριανή εκδήλωση βασίζεται στο βιβλίο «Το ελληνικό τραγούδι από το 1821 έως τη δεκαετία του 1950» του μουσικολόγου Καθηγητή Λάμπρου Λιάβα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 από τις Εκδόσεις της Εμπορικής Τράπεζας.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η πολυβραβευμένη χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας με διευθυντή τον Σταύρο Μπερή. Στο πιάνο θα συνοδεύει η σολίστ Κατερίνα Καραμπάτσα, ενώ την αφήγηση έχουν αναλάβει οι ηθοποιοί Λένα Παπαληγούρα και Γιούλικα Σκαφιδά.

Η εκδήλωση «Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι» πραγματοποιείται την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, ώρα 20:00, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Όθωνος 100, Κηφισιά).

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.