A- A+
Μένει Ελλάδα, αλλά αλλάζει στρατηγική και προτεραιότητες η Τράπεζα Κύπρου
Τους στόχους της Τράπεζας Κύπρου στην ελληνική αγορά παρουσίασε σε συνάντηση που είχε με στελέχη της στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συγκροτήματος Ανδρέας Αρτέμης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτέμης συναντήθηκε τη Δευτέρα το πρωί με ανώτερα και ανώτατα στελέχη, παρουσία των κ. Γιάννη Κυπρή και Γιάννη Πεχλιβανίδη, Διευθύνοντος Συμβούλου και Πρώτου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην παρουσία της Τράπεζας στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως «ζωτικό χώρο για την Τράπεζα Κύπρου», είπε ότι αυτή συνεχίζεται.

«Εκείνο όμως που προέχει» συνέχισε, είναι ο «επαναπροσδιορισμός της παρουσίας και των στόχων μας, καθώς και η προσαρμογή στις καινούργιες χρηματοοικονομικές συνθήκες, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας και να διασφαλίσουμε την επιτυχία της παρουσίας μας στην Ελλάδα».

Αυτές οι δηλώσεις μεταφράζονται σε συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας στην Ελλάδα και ενδεχομένως σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων της.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη προειδοποιήσει το επενδυτικό κοινό για αυξημένες προβλέψεις, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου του Συγκροτήματος.