A- A+
Εμπορική: «Λίφτινγκ» στις προθεσμίες με νέες εκδόσεις-επιτόκια
Σε αναπροσαρμογή των όρων διάθεσης των περισσότερων προθεσμιακών της λογαριασμών προχώρησε η Εμπορική Τράπεζα. Μειώσεις επιτοκίων και νέες προνομιακές εκδόσεις μικρής διάρκειας.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προχώρησε στη μείωση των επιτοκίων στην πλειονότητα των προϊόντων της, στο πλαίσιο της προσαρμογής τους στα δεδομένα της τρέχουσας συγκυρίας.

Η τράπεζα δίνει έμφαση στις μικρότερες διάρκειες, ενώ κατάργησε προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας άνω των 12 μηνών, διαβλέποντας πτωτικές τάσεις στα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Μπορείτε να δείτε όλα τα νέα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων της Εμπορικής Τράπεζας και να τα συγκρίνετε με τα προϊόντα των υπολοίπων τραπεζών με το εργαλείο σύγκρισης αποδόσεων του Moneyonline.gr.

Νέα 3μηνη κατάθεση

Εκτός από τις αλλαγές στα επιτόκια, η Emporiki Bank προχώρησε στο λανσάρισμα μία νέας 3μηνης προθεσμιακής κατάθεσης.

Πρόκειται για το προϊόν «Emporiki Εγώ Επιλέγω», που έως σήμερα διατίθονταν μόνο για διάρκειες 6 και 12 μηνών.

Στην τρίμηνη έκδοση του προϊόντος το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 4,80% για ποσά από 50.000 έως 200.000 ευρώ και σε 5% για μεγαλύτερα ποσά.

Πώς λειτουργεί

Ο λογαριασμός «Emporiki Εγώ Επιλέγω» συνδυάζει την υψηλή και εγγυημένη απόδοση, με την ελευθερία επιλογής ημερομηνίας για την καταβολή του συνόλου των καθαρών τόκων, όποτε το επιθυμεί ο πελάτης για την κάλυψη των έκτακτων υποχρεώσεων του.

Ο πελάτης δηλώνει κατά την έναρξη της προθεσμιακής κατάθεσης την ημερομηνία που επιθυμεί να λάβει το σύνολο των καθαρών τόκων που αναλογούν στο ποσό επένδυσής του.

Στην περίπτωση αυτή, η ημερομηνία αυτή μπορεί να είναι από την επόμενη μέρα της έναρξης έως και την λήξη της κατάθεσης.

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την ημερομηνία καταβολής τόκων που αρχικά είχε δηλώσει οποτεδήποτε το επιθυμεί μέχρι και μια ημέρα πριν τη δηλωθείσα ημερομηνία.

Εξάλλου, μπορεί να μην επιλέξει στην αρχή της κατάθεσης πότε θα εισπράξει τους τόκους και να το κάνει όποτε θέλει κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.