A- A+
Ιδρύουν hedge fund για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση στην Ελλάδα
Στην ίδρυση ενός νέου hedge fund με σκοπό την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που αναδύονται από την τρέχουσα κρίση χρέους στην Ελλάδα, προχωρά η Dromeus Capital. Θα επενδύσει 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πρόκειται για το πρώτο fund το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τοποθετήσεις σε ελληνικούς τίτλους εκμεταλλευόμενο τις μαζικές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων που έχουν γυρίσει το ελληνικό χρηματιστήριο στα επίπεδα του 1993.

Το νέο fund που θα επενδύει σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα θα διοικείται από την Αθήνα και τη Γενεύη, όπου και εδρεύει η Dromeus, άρχισε να συγκεντρώνει κεφάλαια αυτή την εβδομάδα.

Το ποσό που αναμένεται να συγκεντρώσει το hedge fund τοποθετείται στα 200 εκατ. ευρώ.

«Σε έναν αβέβαιο κόσμο, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ασφαλή από ότι φαίνονται», υποστηρίζει ο Αχιλλέας Ρίσβας, επικεφαλής της Dromeus, προσθέτοντας ότι «αν οι άνθρωποι πουλάνε τίτλους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδές για εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της χρεοκοπίας και ως εκ τούτου οι επενδυτές δεν θέλουν καν να την αγγίζουν».