A- A+
Στήριξη ιστοσελίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» από τη Visa Hellas
Η Visa Hellas στηρίζει τη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού», www.yousmile.gr, η οποία παρέχει σε νέους ανθρώπους ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά τους αλλά και υποστήριξη σε ευαίσθητα θέματα που τους απασχολούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Visa Hellas και ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη έναρξη της νέας ιστοσελίδας του Οργανισμού, www.yousmile.gr.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Visa Hellas αποφάσισε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να συνεχίσει να υποστηρίζει τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού», ανανεώνοντας τη μακροχρόνια δέσμευση της Visa Hellas στο έργο για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ένα ευαίσθητο θέμα για το οποίο έχει επιδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της μέσα από την αντίστοιχη κοινωνική δράση της.

Η ιστοσελίδα έχει ως στόχο την παροχή ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος για τους νέους ανθρώπους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις σκέψεις, τις ιδέες και τα ενδιαφέροντά τους με τους υπόλοιπους χρήστες της ιστοσελίδας αλλά και να συμμετέχουν σε συζητήσεις μέσω social media.

Η ιστοσελίδα που παρέχεται αφορά:

• τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων
• τις δράσεις του Οργανισμού
• την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
• θέματα Εθελοντισμού

Η ιστοσελίδα «βρίσκεται στον αέρα» από τις 8 Οκτωβρίου και εντάσσεται στο “YouSmile”, την ευρύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας παιδιών και εφήβων, που υλοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία περιλαμβάνει:

• Διαδικτυακό Ραδιόφωνο
• Διαδικτυακή Τηλεόραση
• You Learn: πλατφόρμα τηλεδιδασκαλίας και ενημέρωσης για θέματα τα οποία χειρίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως Παιδική Κακοποίηση, Σχολικός Εκφοβισμός, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και άλλες δράσεις.

Η ιστοσελίδα www.yousmile.gr υποστηρίζεται αποκλειστικά από το επιστημονικό προσωπικό του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο διαχειρίζεται την ιστοσελίδα και «συζητά» με τα παιδιά για όλα τα παραπάνω θέματα που τα απασχολούν.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Visa Hellas, όπου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Visa Hellas έχει συνεργαστεί με αρκετούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για το σκοπό αυτό και έχει επίσης καθιερώσει μια μακρόχρονη συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο κομμάτι της ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η Visa Hellas έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκστρατείες με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών και των οικογενειών τους, σχετικά με τη σωστή χρήση του Διαδικτύου.