A- A+
Νέα 24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων την Πέμπτη λόγω ΕΟΠΥΥ
Νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΟΤΟΕ για το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων της χώρας, μετά την 24ωρη απεργία της Τετάρτης, διαμαρτυρόμενη για την τροπολογία ένταξή τους στον ΕΟΠΠΥ.

«Πρόκειται για μια τροπολογία-λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό τη ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων», αναφέρει η ΟΤΟΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ενεργώντας στα πλαίσια του Νόμου 4075/2012 προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ), σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

«Είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες» επισημαίνει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.