A- A+
«Best Domestic Cash Manager» και το 2012 η Eurobank
Καλύτερη Τράπεζα στον τομέα παροχής υπηρεσιών Cash Management σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα (Best Domestic Cash Manager in Greece) αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Eurobank, από το διεθνούς φήμης περιοδικό Euromoney.

Οι εταιρικές υπηρεσίες Cash Management της Eurobank βρέθηκαν στην πρώτη θέση, όχι μόνο μεταξύ των Ελληνικών Τραπεζών αλλά και των διεθνών τραπεζικών Ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η μεθοδολογία της αξιολόγησης, καθώς η επιλογή της τράπεζας γίνεται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα από 17 Μαΐου έως 6 Ιουλίου 2012, με την αποστολή ερωτηματολογίου απευθείας από το «Euromoney» σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Το ερωτηματολόγιο εστιάζεται στην πληρότητα και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης, του ανθρώπινου δυναμικού και της τεχνολογικής πλατφόρμας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, η νέα αυτή διάκριση αναδεικνύει την έμφαση που δίνει η Eurobank στον τομέα της διαχείρισης του συναλλακτικού κυκλώματος της επιχείρησης, μέσω εξειδικευμένων λύσεων εταιρικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (Corporate Transaction Banking), που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματική λειτουργία της ιδιαίτερα στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Σε αυτό το περιβάλλον καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ η αποτελεσματική διαχείριση της ρευστότητας, ο εξορθολογισμός των εξόδων και η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής από τις επιχειρήσεις.

Για το 2012, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τομέας Corporate Transaction Banking της Eurobank διακρίθηκε σε όλες τις επιμέρους παρεχόμενες υπηρεσίες και συγκεκριμένα αναδείχθηκε ως:

• Best Trade Finance Bank for 2012 (7η χρονιά, Global Finance)
• Best Domestic Cash Manager 2012 (2η χρονιά, Global Finance)
• Best Corporate/Institutional Internet Bank (2η χρονιά, Global Finace)
• 3η καλύτερη εταιρεία Factoring παγκοσμίως, στο Διεθνές Factoring (4η διεθνής βράβευση, Factors Chain International - F.C.I.)