A- A+
ΟΤΟΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη
Στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις τράπεζες την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου προκήρυξε η ΟΤΟΕ, διαμαρτυρόμενη για την ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, την ώρα που η ΟΤΟΕ ενεργώντας στα πλαίσια του Ν. 4075/2012 προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ) σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, «έρχεται μια τροπολογία – λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό την ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, «είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες».

Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, για την οποία επισημαίνει ότι επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και την ελληνική κοινωνία.