A- A+
Reuters: Επιστρέφουν κεφάλαια στην Ελλάδα για αγορά μετοχών και ακινήτων
Για σταδιακή επιστροφή χρημάτων στην Ελλάδα κάνει λόγο το Reuters, επισημαίνοντας ότι «επιστρέφει η όρεξη για μετοχές και ακίνητα» μετά την υποχώρηση των τιμών και ενώ αμβλύνονται οι ανησυχίες για ένα «Grexit».

«Έλληνες, που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα, ενδιαφέρον για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη» αναφέρει το πρακτορείο στο δημοσίευμα του.

«Επενδυτές και παράγοντες από την αγορά των ακινήτων σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον έχει σημειώσει άλμα από το καλοκαίρι και υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η οικονομική έξοδος επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας αλλά και με βάση την ροή των στοιχείων από τη χρηματιστηριακή αγορά και τις επενδύσεις» προσθέτει.

Το Reuters επισημαίνει ότι το προηγούμενο διάστημα οι ανησυχίες για την επιστροφή στη δραχμή απέτρεπαν τους επενδυτές να πραγματοποιήσουν αγορές στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που ήρθε στην εξουσία τον Ιούνιο έχει κάνει μια θετική πρώτη εντύπωση σε ορισμένους επενδυτές, καθώς δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, με αποτέλεσμα να αμβλύνει το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο σημειώνει ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί γίνονται πιο διαλλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα.

Αυτό αφορά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, αναφέρει, κάτι που καθιστά την έξοδο της χώρας από το ενιαίο νόμισμα πιο δύσκολη.