A- A+
Στο ΣΔΟΕ το CD με όλους όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2012
Στο ΣΔΟΕ έχει αποσταλεί το CD που περιέχει τα ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα της κρίσης, προκειμένου να ελεγχθεί αν δικαιολογούνται οι καταθέσεις από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή, το CD που περιέχει ονόματα τα οποία κατά τα έτη 2009 - 2012 εξήγαγαν εμβάσματα έχει δοθεί προς επεξεργασία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ.

Όπως είπε, μετά την επεξεργασία του θα είναι δυνατό να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αναντιστοιχίες.

Εξάλλου, σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται ότι τα στοιχεία αυτά προορίζονται αυστηρά για φορολογικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται τα διακινηθέντα ποσά από τα δηλωθέντα εισοδήματα των πολιτών, αποτελούν στοιχεία του φακέλου που έχουν σχέση με τη φορολογία και ως απόρρητα δεν μπορεί να διατεθούν στους βουλευτές.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ο οποίος έχει επισημάνει ότι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε λίστα που πριν από ένα χρόνο παραδόθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών και περιείχε στοιχεία για εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2010 καθώς η λίστα αυτή αφορούσε 1.500 πρόσωπα, ενώ τώρα ελέγχονται περίπου 54.000 πρόσωπα για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε σχετικά, ότι η λίστα στην οποία αναφέρεται ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αφορά πρόσωπα που εξήγαγαν χρήματα στο εξωτερικό τα έτη 2009-2010, ενώ το CD περιλαμβάνει πρόσωπα που εξήγαγαν χρήματα στην αλλοδαπή τα έτη 2009-2012.

Διαβάστε επίσης

* Φόρος 45% για τις αδήλωτες καταθέσεις που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό