A- A+
Χορηγία της AIG σε ομάδες Rugby στη Νέα Ζηλανδία
Η American International Group, Inc. (NYSE: AIG) και η Ομοσπονδία Rugby της Νέας Ζηλανδίας (New Zealand Rugby Union – NZRU) ανακοίνωσαν τη χορηγία έξι ομάδων rugby της Νέας Ζηλανδίας για διάρκεια πεντέμισι ετών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ομάδες All Blacks, Maori All Blacks, All Blacks Seven, New Zealand Black Ferns, New Zealand Women’s Sevens και New Zealand Under 20.

«H σύνδεση του ονόματος της AIG με τη θρυλική All Blacks και τις επιτυχημένες ομάδες rugby της Νέας Ζηλανδίας, είναι μία μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο για την AIG και την Ομοσπονδία Rugby της Νέας Ζηλανδίας, όσο και για το ίδιο το άθλημα», σχολίασε ο Bob Benmosche, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG.

«Οι συνεχείς νίκες της All Blacks, καθώς και η επιμονή, η ακεραιότητα και οι επιδόσεις της αντανακλούν την κουλτούρα της AIG.

Η συνεργασία αυτή συμβολίζει τη δυναμική και τις δυνατότητες και των δύο φορέων και μας τιμά το γεγονός πως η εμφάνιση των All Blacks θα φέρει εφεξής το όνομά μας.»

«Η χορηγία της AIG αλλάζει τα δεδομένα για το rugby της Νέας Ζηλανδίας, βοηθώντας το άθλημα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και εξασφαλίζοντας πως η χώρα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τους καλύτερους παίκτες και πρωταθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο», σχολίασε ο Steve Taw, Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας.

«Το νέο λογότυπο που θα φέρει η εμφάνιση της All Blacks δεν είναι ένα τυχαίο βήμα – σεβόμαστε την κουλτούρα και την παράδοση αυτής της ιστορικής ομάδας και εξετάσαμε πολύ σοβαρά αυτή την αλλαγή. Εν τέλει, η χορηγία της AIG είναι μια μοναδική ευκαιρία και η καλύτερη επιλογή για την ανάπτυξη του rugby τόσο στη Νέα Ζηλανδία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η συγκεκριμένη χορηγία αποδεικνύει τη δέσμευση της AIG για την ανάπτυξη του αθλήματος, καθώς στις 2 Οκτωβρίου 2012 είχε προηγηθεί η ανακοίνωση χορηγίας της τόσο της Κολεγιακής, όσο και της Ομάδας Rugby Νέων των ΗΠΑ, για άνδρες και γυναίκες.

Παράλληλα, η AIG θα συνεργαστεί με την Ομοσπονδία Rugby των ΗΠΑ για ένα πρόγραμμα προώθησης του αθλήματος σε νέους.

Ο κ. Benmosche σχολίασε: «Το rugby είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στις ΗΠΑ κερδίζει ολοένα και περισσότερους φιλάθλους. Οι καλύτερες ομάδες ανά τον κόσμο βρίσκονται σε περιοχές όπου η AIG εκπροσωπείται και σκοπεύει να συνεχίσει την ανάπτυξή της».