A- A+
Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης νέων αγροτών για 3.000 δικαιούχους
Σειρά προγραμμάτων για την επαγγελματική κατάρτιση νέων αγροτών που θα παρακολουθήσουν 3.000 άτομα θα υλοποιηθούν φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 121 προγράμματα, εκ των οποίων 78 αφορούν στη φυτική παραγωγή (κηπευτικά, ελαιοκομία, αμπελουργία, φυτά μεγάλης καλλιέργειας κτλ.), 29 στη ζωική παραγωγή (αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, μελισσοκομία κτλ.) και 14 μικτά (φυτική και ζωική παραγωγή).

Το είδος των προγραμμάτων σε κάθε νομό, καθώς και το αναλυτικό θεματικό περιεχόμενό τους, βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση www.elgo.gr.

Η επιλογή

Η επιλογή των εκπαιδευόμενων προκύπτει από το αρχείο των Υπόχρεων Εκπαίδευσης Νέων Αγροτών, που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», Άξονας 1 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με βάση την ημερομηνία ένταξής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (τηλ. 210 - 8821404).