A- A+
Πώς να κερδίσετε ευρώ κάνοντας τα ψώνια σας με χρεωστική κάρτα
Νέες προσφορές στον τομέα των χρεωστικών καρτών έχουν λανσάρει οι τράπεζες, δίνοντας κίνητρο στους καταναλωτές για να τις χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους συναλλαγές. Το κέρδος για τους καρτούχους.

Οι χρεωστικές κάρτες είναι συνδεδεμένες με απλούς καταθετικούς λογαριασμούς. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές αγαθών και υπηρεσιών όπως οι πιστωτικές κάρτες.

Η διαφορά τους είναι ότι το ποσό της αγοράς χρεώνεται άμεσα στον λογαριασμό του πελάτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση σε τόκους.

Αντί κάποιος να πάει σε ένα ΑΤΜ να «τραβήξει» λεφτά για να πληρώσει στη συνέχεια μία αγορά του, δίνει απευθείας στο κατάστημα τη χρεωστική του κάρτα και τα χρήματα αφαιρούνται από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Πώς επιβραβεύουν

Οι τράπεζες με στόχο να δώσουν κίνητρα στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τη χρεωστική τους κάρτα αντί μετρητών, έχουν δημιουργήσει προγράμματα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες τους να κερδίζουν πραγματικά ευρώ, χωρίς να κάνουν τίποτα παραπάνω από τα συνηθισμένα ψώνια τους.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν τέσσερις τύποι επιβράβευσης:

1) Επιστροφή ευρώ για επόμενες αγορές

Όταν γίνεται χρήση της κάρτας, συγκεντρώνονται ευρώ που αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό της αξίας των αγορών.

Τα ευρώ αυτά στη συνέχεια ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών εντός ενός συγκεκριμένου δικτύου επιχειρήσεων, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύει η Eurobank τους κατόχους των χρεωστικών της καρτών με το πρόγραμμα «Επιστροφή».

2) Συγκέντρωση πόντων και εξαργύρωση αγαθών ή υπηρεσιών

Ο κάτοχος της κάρτας με βάση τις αγορές που πραγματοποιεί συγκεντρώνει πόντους στη χρεωστική του κάρτα.

Οι πόντοι αυτοί μπορούν να ανταλλαχθούν με προϊόντα ή υπηρεσίες, ακόμη και χωρίς την καταβολή ούτε ενός ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί το πρόγραμμα επιβράβευσης των χρεωστικών καρτών της Alpha Bank «Bonus».

3) Επιστροφή ευρώ στο λογαριασμό

Στην προκειμένη περίπτωση ο κάτοχος της χρεωστικής κάρτας κερδίζει πραγματικά ευρώ, τα οποία πιστώνονται στο λογαριασμό του κάθε φορά που κάνει μία αγορά.

Τη συγκεκριμένη κατηγορία επιβράβευσης λάνσαρε η Εθνική Τράπεζα με το πρόγραμμα «δώρο τα ψιλά».

4) Κληρώσεις με πλούσια δώρα

Τέλος, οι τράπεζες κατά καιρούς διοργανώνουν κληρώσεις για όσους χρησιμοποιούν τις χρεωστικές τους κάρτες για τις αγορές.

Όσο περισσότερες αγορές γίνονται είτε σε αξία ή σε αριθμό, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για κάποιον να κερδίσει.

Αυτήν την περίοδο σχετικό διαγωνισμό τρέχει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας με δωροεπιταγές στα καταστήματα Public.