A- A+
Νέα εξάμηνα έντοκα την Τρίτη - Ευκαιρία για απόδοση πάνω από 4% για ποσά έως 15.000 ευρώ
Στη διάθεση νέων εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρά το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη, δίνοντας την ευκαιρία σε μικροαποταμιευτές να «κλειδώσουν» μία καλή απόδοση για το επόμενο διάστημα.

Στην αντίστοιχη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου το επιτόκιο των εξάμηνων τίτλων είχε διαμορφωθεί στο 4,54%, χαμηλότερα κατά 14 μονάδες σε σχέση με το 4,68% του Αυγούστου.

Η νέα έκδοση θα διατεθεί και σε ιδιώτες, χωρίς να επιβληθεί κανένας φόρος, εφόσον οι τίτλοι διακρατηθούν έως και τη λήξη τους.

Συγκεκριμένα:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης.