A- A+
«Παίζουν» οι Γάλλοι της Credit Agricole με τις προσφορές για την Εμπορική
Από εβδομάδα σε εβδομάδα μεταθέτει η Credit Agricole την ανακοίνωση των αποφάσεών της για την τράπεζα που θα συγχωνευτεί με την Εμπορική. Πιθανή η παράταση έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Στην αγορά υπήρχε η αίσθηση ότι έως και αυτήν την Παρασκευή οι Γάλλοι θα ανακοίνωναν την απόφασή τους για την τράπεζα με την οποία θα ξεκινήσουν αποκλειστικές συζητήσεις για τη συγχώνευση με την Εμπορική.

Προσφορές έχουν καταθέσει οι Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, οι οποίες αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα του διαγωνισμού πώλησης της γαλλικής θυγατρικής, η συνένωση με την οποία θα τους προσδώσει σημαντικό προβάδισμα στη διαδικασία ανασυγκρότησης του συστήματος που έχει ήδη ξεκινήσει.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της αγοράς, σε άλλες εποχές οι Γάλλοι θα ήταν εκείνοι που θα παρακαλούσαν να συγχωνευτούν με κάποια από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο, προσθέτουν ότι «μετά τις ζημιές από το PSI, έχουμε καταντήσει να κρεμόμαστε από τα χείλη της Credit Agricole για την Εμπορική, μία τράπεζα που εδώ και χρόνια παράγει ζημιές».

CA: Σε λίγες εβδομάδες οι αποφάσεις

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας Jean Paul Chifflet τόνισε ότι η πώληση της Εμπορικής θα ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τρεις ενδιαφερόμενες ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ χαρακτήρισε τις προσφορές που έχουν κατατεθεί πολύ καλές.

Όπως είπε η CA θα ανακεφαλαιοποιήσει την Εμπορική, την οποία θα πουλήσει σε μία από τις τρεις τράπεζες με τίμημα 1 ευρώ και στο νέο σχήμα θα συμμετέχει με μονοψήφιο ποσοστό.