A- A+
Τράπεζα Κύπρου: Μαθητική έκθεση - διαγωνισμός με θέμα τη γειτονιά
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιεί έκθεση έργων του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα ¨H γειτονιά που θα ήθελα¨, στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για 100 έργα ζωγραφικής, ατομικά και ομαδικά καθώς και κατασκευές, που έχουν επιλεγεί από τα 4.500 έργα συνολικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν στον ομότιτλο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Οίκαδε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και προέρχονται από δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και καλλιτεχνικά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα.

Το σύνολο των έργων παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο, στο Μετρό στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, την Παρασκευή 21 & 28/9 και ώρες 17.00-20.00 και το Σάββατο 22 & 29/9 και ώρες 10.00-20.00, όλα τα παιδιά-επισκέπτες του Avenue θα μπορούν να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες με πολλά δώρα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, που εκπονείται από το 1999 και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερα από 120 δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, που επικοινωνούν «ζωντανά» μέσω Διαδικτύου.

Παράλληλα, η εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.oikade.gr, η οποία ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό, είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά και τους γονείς.