A- A+
«Κληρώνει» για την Εμπορική Τράπεζα - Κατατέθηκαν οι τελικές προσφορές στην CA
Τις τελικές τους προτάσεις για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας κατέθεσαν την Παρασκευή οι τρεις ενδιαφερόμενοι, Εθνική, Alpha, Eurobank, και πλέον το «μπαλάκι» πέφτει στην πλευρά της Credit Agricole.

Ο γαλλικός όμιλος θα κληθεί εντός των επόμενων ημερών να αποφασίσει για το νέο του συνέταιρο στην ελληνική αγορά.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει στους μετόχους της και σε θεσμικούς επενδυτές η διοίκηση της Credit Agricole, στόχος της είναι στο νέο σχήμα το ποσοστό της να μην ξεπερνά το 10%.

Η συγχώνευση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική αποχώρηση από την ελληνική αγορά, η οποία έχει κοστίσει στους Γάλλους έως σήμερα περισσότερα από 10 δισ. ευρώ.

Οι εγγυήσεις των 3

Οι τελικές προσφορές που κατατέθηκαν διαφοροποιούνται σε σχέση με τις προηγούμενες που είχαν υποβληθεί ως προς τις γραπτές εγγυήσεις που παρέχονται για την επιστροφή στην Credit Agricole του ποσού των 2 δισ. ευρώ που εισφέρει στην Εμπορική για την κάλυψη του χρηματοδοτικού της κενού.

Οι τρεις τράπεζες παρέδωσαν γραπτώς στους Γάλλους τις εγγυήσεις, που περιλαμβάνουν κυρίως εκτός Ελλάδος στοιχεία του ενεργητικού τους.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Credit Agricole για την επιλογή της, θα ξεκινήσουν αποκλειστικές συζητήσεις με την ελληνική τράπεζα, με στόχο η συγχώνευση να έχει ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους.