A- A+
CD με 54 χιλιάδες Έλληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό 20 δισ. ευρώ έχει το ΣΔΟΕ
Στα 20 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των εμβασμάτων που εστάλησαν στο εξωτερικό. Το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του CD με 54.000 ονόματα. Προς αναβολή η υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία για τις καταθέσεις.

Την ενημέρωση αυτή παρείχε σε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ο νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος και τα διευθυντικά στελέχη Ν. Λέκκας και Θ. Φλωράτος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δισ. ευρώ.

Απροθυμία τραπεζών

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα.

Υπήρξε, επίσης, εκτενής ενημέρωση για ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Αναλυτική ενημέρωση έγινε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

Καθυστερεί η συμφωνία με Ελβετία

Εντωμεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν δεν επιτρέπουν την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων που βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος έως ότου ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια.

Κύκλοι της αγοράς πάντως δεν αποκλείουν οι τελικές υπογραφές να πέσουν τελικά το 2014.