A- A+
Εντοκα γραμμάτια: Απόδοση 4,54% για ποσά ως 15.000 ευρώ
Τη δυνατότητα επίτευξης απόδοσης 4,54%, χωρίς την πληρωμή φόρου, έχουν οι ιδιώτες αποταμιευτές, με τη νέα έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Το επιτόκιο των νέων τίτλων σημείωσε πτώση 14 μονάδων σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του Αυγούστου, όπου η αποδοσή τους είχε διαμορφωθεί στο 4,68%.

Η νέα έκδοση θα διατεθεί και σε ιδιώτες, χωρίς να επιβληθεί κανένας φόρος, εφόσον οι τίτλοι διακρατηθούν έως και τη λήξη τους.

Συγκεκριμένα:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης.