A- A+
Κοντά σε deal Τράπεζα Πειραιώς και Geniki Bank - Επιβεβαιώνουν προχωρημένες συζητήσεις
Σε προχωρημένες συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στην ελληνική αγορά βρίσκονται οι Τράπεζα Πειραιώς και Geniki Bank, στο πλάισιο των διεργασιών ανασυγκρότησης του κλάδου.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει πως «βρίσκεται σε εμπιστευτικές συζητήσεις με την Société Generale σε σχέση με πιθανή εξαγορά της μετοχικής συμμετοχής της Société Generale στην Γενική Τράπεζα».

Επιπλέον αναφέρει ότι «μολονότι οι συζητήσεις αυτές έχουν φθάσει σε προχωρημένο στάδιο, ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά, και συνεπώς οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων».

Από την πλευρά της η διοίκηση της Societe Generale δηλώνει πως υπάρχουν συνομιλίες με την Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά την Geniki Bank, ενώ υπογραμμίζει παράλληλα πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

«Αν και αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από καμία πλευρά» τονίζει η Societe Generale, υπογραμμίζοντας ότι «θα γνωστοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες, εάν υπάρξουν, για τις διαπραγματεύσεις, ''εν ευθέτω χρόνω''».