A- A+
Αύξηση τζίρου στα καταστήματα έφεραν στο Λονδίνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Αυξημένος κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν ο τζίρος από τους τουρίστες στο Λονδίνο την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με στοιχεία της Visa.

Όπως αναφέρει ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός, η πρωτοφανής σάρωση των χρυσών μεταλλίων από το Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε με την εκτίναξη των δαπανών που πραγματοποίησαν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της πρώτης βδομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012.

Οι τουρίστες δαπάνησαν 456,9 εκατ. λίρες με κάρτες Visa, σημειώνοντας αύξηση 8% συγκριτικά με την αντίστοιχη βδομάδα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι επισκέπτες φαίνεται να απολαμβάνουν το χρόνο τους στην πρωτεύουσα πηγαίνοντας σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, θέατρα και σε τουριστικά αξιοθέατα τα οποία επωφελούνται από την αυξημένη δαπάνη.

Ποιοι κλάδοι ενισχύθηκαν

Οι επισκέπτες γιόρτασαν την επιτυχία των αθλητών τους και η δαπάνη με κάρτες Visa στα εστιατόρια αυξήθηκε κατά 19.6% στα 12,7 εκατ. λίρες από 10,6 εκατ. λίρες το περασμένο έτος.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα, με τη δαπάνη στα νυχτερινά κέντρα να σημειώνει αύξηση 24% στα 2,1 εκατ. λίρες.

Η νυχτερινή διασκέδαση δεν φαίνεται να έχει πτοήσει τους επισκέπτες, οι οποίοι καταφέρνουν και βρίσκουν χρόνο για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης, με αποτέλεσμα η δαπάνη με κάρτες να σημειώσει αύξηση κατά 12% στα 2,3 εκατ. λίρες.

Η δαπάνη με κάρτες Visa σε θέατρα και σε άλλες αγορές εισιτηρίων αυξήθηκε κατά 114% την περασμένη βδομάδα και ανήλθε στα 5,3 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με τη Visa, η αύξηση αυτή ενδέχεται να εμφανίστηκε λόγω προσφορών της τελευταίας στιγμής, μετά από μια ήσυχη περίοδο για τον κλάδο του θεάτρου.

Παρατηρήθηκε επίσης αυξημένη δαπάνη στην αγορά εισιτήριων για τους Ολυμπιακούς, αφού κυκλοφόρησαν επιπλέον εισιτήρια προς πώληση.

Νέες τεχνολογίες

Η Visa είναι παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1986 και των Παραολυμπιακών Αγώνων από το 2002 και πέρυσι γιόρτασε την 25η επέτειο της ως παγκόσμιος χορηγός.

Η Visa υλοποιεί και διαχειρίζεται ολόκληρη την υποδομή πληρωμών σε όλες τις εγκαταστάσεις των Αγώνων.

Οι Αγώνες στο Λονδίνο είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να μην πληρώνουν με μετρητά, αλλά εναλλακτικά να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές είτε με κάρτα ανέπαφων συναλλαγών είτε με κινητό τηλέφωνο εξοπλισμένο με τεχνολογία NFC.