A- A+
Γιούνκερ: Διαχειρίσιμη μία ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη – Όχι πριν το χειμώνα
«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τη στάση που τηρούσε έως σήμερα.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν πάντοτε προσεκτικός στις δηλώσεις τους και υποστήριζε με θέρμη την παραμονή της χώρας μας στην ένωση.

Μάλιστα δεν δίσταζε να καυτηριάσει δηλώσεις γερμανών κυρίως αξιωματούχων που μιλούσαν για ελληνικό έξοδο.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, «το γύρισε», δηλώνοντας ότι αν και δεν είναι επιθυμητή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα ήταν διαχειρίσιμη.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ενιαίο νόμισμα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους και «σημαντικά ρίσκα, ειδικά για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ενδιαφέρεται για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Εγώ ενδιαφέρομαι».

Έως το τέλος του 2012 στο ευρώ

Σε ερώτηση για το αν αποκλείει κατηγορηματικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, απάντησε πως «τουλάχιστον μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, αλλά και μετά από αυτό, επίσης».

Η δημοσιογράφος της γερμανικής τηλεόρασης τον ρώτησε αν γνωρίζει «πράγματα που εμείς αγνοούμε» και εκείνος απάντηση καταφατικά.

«Ξέρετε αριθμούς;» ήταν η επόμενη ερώτηση, για να απαντήσει ο πρόεδρος του Eurogroup «Όχι, ξέρω πράγματα».

Διαβάστε επίσης

* Αναπόφευκτο νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος – Πιθανό και νέο PSI – Οι επιπτώσεις στις τράπεζες