A- A+
Νέα οργανωτική δομή στην Τράπεζα Κύπρου μετά την αλλαγή στη διοίκησή της
Νέα οργανωτική δομή υιοθέτησε η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσής του μετά το διορισμό του κ. Γιάννη Κυπρή στη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου του Συγκροτήματος.

Βασική αρχή της νέας δομής είναι όπως όλοι οι Ανώτεροι Γενικοί Διευθυντές και οι Γενικοί Διευθυντές αναφέρονται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Συγκροτήματος, για να υπάρχει αμεσότητα επικοινωνίας και για να τους παρέχεται η υποστήριξη και η στρατηγική κατεύθυνση που χρειάζεται το Συγκρότημα.

Εξαίρεση αποτελούν ο Γενικός Διευθυντής Τράπεζας Κύπρου Ελλάδας, κ. Γ. Σειραδάκης, καθώς και οι Διευθύνσεις Ρωσίας, Ουκρανίας και Ρουμανίας που θα αναφέρονται στον Πρώτο Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γ. Πεχλιβανίδη.

Η νέα δομή

Η νέα οργανική δομή του Συγκροτήματος έχει ως ακολούθως:

α) Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος, κ. Χρ. Χατζημιτσής: θα έχει υπό την ευθύνη του την Οικονομική Διεύθυνση Συγκροτήματος & Φορολογικού Σχεδιασμού, την Υπηρεσία Οικονομικών Μελετών Συγκροτήματος, την Υπηρεσία Εξαγορών & Συγχωνεύσεων και Στρατηγική Συγκροτήματος, την Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου και την Υπηρεσία Επενδυτικών Σχέσεων.

β) Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Συγκροτήματος, κ. Ν. Καρυδάς: θα έχει υπό την ευθύνη του τον Τομέα Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών και την Υπηρεσία Recoveries.

γ) Γενικός Διευθυντής Τράπεζα Κύπρου Ελλάδας, κ. Γ. Σειραδάκης: θα έχει υπό την ευθύνη του τις εργασίες της Ελλάδας.

δ) Γενικός Διευθυντής Operations Συγκροτήματος, κ. Αρ. Στυλιανού: θα έχει υπό την ευθύνη του τις κεντρικοποιημένες υπηρεσίες και τις Εταιρίες Γενικές Ασφάλειες Κύπρου, EuroLife και ΚΕΡΜΙΑ.

ε) Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Ο&Μ Συγκροτήματος, κ. Λ. Εισοδίου: θα έχει υπό την ευθύνη του τις εργασίες Πληροφορικής και Ο&Μ Συγκροτήματος.

ζ) Γενικός Διευθυντής Αγορών Συγκροτήματος, κ. Χρ. Πατσαλίδης: θα έχει υπό την ευθύνη του την Κύπρου ΑΕΔΑΚ, την Τράπεζα Κύπρου Channel Islands, τη CISCO και την Κύπρου Χρηματιστηριακή.

η) Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Κύπρου, κ. Χ. Πουαγκαρέ: θα έχει υπό την ευθύνη του το Δίκτυο Καταστημάτων και Business Centres.

θ) Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Συγκροτήματος, κ. Γ. Χριστοδουλίδης: θα έχει υπό την ευθύνη του τις Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού Συγκροτήματος, το Πολιτιστικό Ίδρυμα και το Ιστορικό Αρχείο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα παραμείνει Πρόεδρος στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ιδρυμάτων.

ι) Γενικός Διευθυντής Μεγάλων Επιχειρήσεων Κύπρου, κ. Φ. Στασόπουλος: θα έχει υπό την ευθύνη του τον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων.

κ) Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων Συγκροτήματος, κ. Α. Ανδρεαδάκης: θα έχει υπό την ευθύνη του τον Τομέα Διαχείρισης Κινδύνων Συγκροτήματος.

λ) Γενικός Ελεγκτής Συγκροτήματος, κ. Κ. Τσολάκκης: θα έχει υπό την ευθύνη του τις εργασίες Εσωτερικού Ελέγχου Συγκροτήματος.

Ο Ανώτερος Διευθυντής Κεντρικής Νομικής Υπηρεσίας, κ. Φ. Ζωμενής, ο οποίος έχει ήδη διοριστεί Γραμματέας της Εταιρείας, αναλαμβάνει και την Υπηρεσία Μετοχών και Χρεογράφων και την Εταιρική Διακυβέρνηση και θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Το Γραφείο Τύπου και το Τμήμα Επικοινωνίας θα αναφέρονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.