A- A+
Νέος κύκλος μειώσεων των επιτοκίων στις προθεσμιακές – Οι καλύτερες προσφορές
Σε νέες μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησαν οι τράπεζες, με στόχο να εκλογικεύσουν αποδόσεις που κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων ξέφυγαν.

Η επιστροφή αποταμιεύσεων συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου έως και σήμερα έχει δώσει μία σημαντική ανάσα στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Το γεγονός αυτό τους επιτρέπει να μειώσουν όπου είναι δυνατό τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας, ειδικά σε περιπτώσεις που οι αποδόσεις είχαν ξεφύγει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, λόγω της προσπάθειας ανακοπής των εκροών.

Τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν λίγες οι τράπεζες που αναπροσάρμοσαν προς τα κάτω τα επιτόκια ορισμένων προϊόντων, με περικοπές της τάξης των 20 – 30 μονάδων βάσης.

Τα καλύτερα προγράμματα

Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο μειώσεων που καταγράφεται μετά τις εκλογές, ο οποίος εξελίσσεται αθόρυβα.

Πάντως, υπάρχουν ακόμη πολύ καλές προσφορές, για ποσά που ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ.

Τα καλύτερα επιτόκια προσφέρονται για διάρκεια 3 έως 12 μηνών. Από την άλλη για μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας προθεσμιακές τα επιτόκια υποχωρούν.

Βέβαια, τα προϊόντα μεσοπρόθεσμης διάρκειας προσφέρουν τη δυνατότητα στους αποταμιευτές να «κλειδώσουν» για ένα διάστημα που μπορεί να φτάσει έως και τα 3 χρόνια, μία υψηλή απόδοση που δύσκολα θα ξαναπετύχουν στο μέλλον, εφόσον υπάρξει περαιτέρω ομαλοποίηση της κατάστασης στην αγορά.

Μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα επιτόκια με το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.