A- A+
Visa: Συναλλαγές από το ...μέλλον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
Τέσσερις νέες μεθόδους πληρωμών που αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους καταναλωτές σε λίγα χρόνια, θα παρουσιάσει η Visa στο κοινό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και καρτών με chip που θα επιτρέπουν ταχύτερες, πιο εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές σε χιλιάδες καταστήματα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και σε ολόκληρο το Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, η Visa με τους συνεργάτες της, θα δώσει τη δυνατότητα σε επισκέπτες και στους αθλητές που υποστηρίζει με την χορηγία της να δοκιμάσουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

• Πληρωμές και Υπηρεσίες Visa μέσω κινητών: Μια ειδική έκδοση του Samsung GALAXY S III, του επίσημου τηλεφώνου των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, θα διατεθεί σε χρήστες και στους αθλητές που υποστηρίζει με την χορηγία της η Visa.

Η συσκευή θα είναι εξοπλισμένη με μια ειδική Ολυμπιακή έκδοση της εφαρμογής Visa payWave για πληρωμές μέσω κινητών.

Για να πληρώσουν, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν οι καταναλωτές θα είναι να επιλέξουν το εικονίδιο Visa στην οθόνη της συσκευής και να κρατήσουν το τηλέφωνο μπροστά από το τερματικό του καταστήματος.

Η εφαρμογή θα δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους αλλά και το ιστορικό των συναλλαγών τους σε πραγματικό χρόνο.

• Ανέπαφες Πληρωμές Visa: Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περίπου 37 εκατομμύρια πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες που διαθέτουν την εφαρμογή Visa payWave.

Οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών θα επιτρέπουν στους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012 να πληρώνουν με ένα απλό πέρασμα της κάρτας μπροστά από το τερματικό σε χιλιάδες καταστήματα. Για αγορές που δεν υπερβαίνουν τις 20 λίρες Αγγλίας δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Η Visa Europe εκτιμά ότι, μέχρι το τέλος του 2012, θα κυκλοφορούν περισσότερες από 50 εκατομμύρια κάρτες Visa payWave στην Ευρώπη.

• Καταστήματα που αποδέχονται Κάρτες Ανέπαφων Πληρωμών: Μέχρι την έναρξη των Αγώνων, περισσότερα από 140.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλη την Αγγλία θα αποδέχονται κάρτες και κινητά με την εφαρμογή Visa PayWave, συμπεριλαμβανομένων 5.000 ταξί στο Λονδίνο και 3.000 σημείων πώλησης στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

• Προπληρωμένες Κάρτες Visa: Oι προπληρωμένες κάρτες Visa με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διατίθενται προς πώληση σε όλη την Αγγλία και θα δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ευκολία και την ασφάλεια των πληρωμών σε όλα τα σημεία που δέχονται κάρτες Visa, αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο σε ουρές και περισσότερο απολαμβάνοντας τους Αγώνες.

• Προπληρωμένος Λογαριασμός Visa Mobile: Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, η Visa Inc. θα παρουσιάσει το πιο πρόσφατο προϊόν της – Visa Mobile Prepaid – το πρώτο προϊόν κινητού τηλεφώνου το οποίο παρέχει σε καταναλωτές στις αναπτυσσόμενες χώρες έναν λογαριασμό πληρωμών με τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, αξιοπιστίας και διεθνούς λειτουργίας της Visa.

Με την πρόσβαση στον Προπληρωμένο Visa Mobile λογαριασμό τους μέσω του κινητού τους, οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν διεθνή εμβάσματα, να πληρώνουν λογαριασμούς, να προσθέτουν χρόνο ομιλίας και να έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ της Visa.

Το μέλλον των πληρωμών

Η Sandra Alzetta, Senior Vice President της Visa Europe δήλωσε:

«Οι ηλεκτρονικές πληρωμές διευκολύνουν τους τουρίστες και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών κατά τη διάρκεια ενός παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές σε όλον τον κόσμο κάνουν τις αγορές τους, πώς πληρώνουν και πώς πληρώνονται.

Φέτος το καλοκαίρι, στο Λονδίνο, θα παρουσιάσουμε το μέλλον των πληρωμών – ένα μέλλον στο οποίο οι περισσότεροι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τις φορητές συσκευές, τις ταμπλέτες και τους υπολογιστές για να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους.»