XΑυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθε περισσότερα OK
 
 
 
Νέα προϊόντα
Public: Tablets & Laptop με 20% όφελος με κάρτες Eurobank
yellow: Οικιακές συσκευές με κέρδος 20% στη Media Markt
Mastercard: Φθινοπωρινές κληρώσεις για τους κατόχους καρτών της
Aegean Airlines: Πτήσεις για Μάλτα με έκπτωση ως 40%
Euroworld: Ταξίδια με 5% Επιστροφή με κάρτες Eurobank
e-fresh σούπερ μάρκετ: Δωρεάν παράδοση έως τις 11 το βράδυ
Alpha Bonus: Κινητά με δώρο έως 80.000 πόντους
 
Δείτε όλα τα νέα προϊόντα
Εργαλεία Υπολογισμού
Newsletter
Εγγραφείτε στο site για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα προϊόντα των τραπεζών και να μένετε ενημερωμένοι για ευκαιρίες που υπάρχουν στον τραπεζικό κλάδο πατώντας εδώ

Image Map

Τραπεζικά νέα - Ειδήσεις
Στους κληρονόμους της οικογένειας Λάτση η Eurobank – Διαχωρισμός με εξωτερικό (upd)
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2012 11:47

Τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει ο όμιλος EFG στην Eurobank, στα εννέα νεότερα μέλη της οικογένειας Λάτση και στο ίδρυμα «John S. Latsis Public Benefit Foundation» ανακοίνωσε η τράπεζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:15

Πρόκειται για ένα ποσοστό 43,55%, το οποίο θα μεταβιβαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ώστε κάθε ένας από τους διάδοχους μετόχους να αποκτήσει ποσοστό περίπου 4,4%, ενώ ο Όμιλος EFG θα διατηρήσει ποσοστό 1,15%.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απαλοιφής του διακριτικού EFG από το όνομα της τράπεζας, κίνηση που έγινε σε ανταπόκριση προς το αίτημα ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών για σαφή διαχωρισμό του ομίλου της EFG Bank (“EFG International”) και του ομίλου της Eurobank.

Το σκεπτικό της απόφασης

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωσή της, οι αρμόδιες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές έκριναν ότι επιβάλλεται, επί πλέον του διαχωρισμού των δύο ομίλων από πλευράς εταιρικής επωνυμίας (Όμιλος EFG – Όμιλος Eurobank), να συντελεστεί και ο σαφής διοικητικός, διαχειριστικός και λογιστικός διαχωρισμός τους, που οδηγεί συνεπώς και σε ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.

«Κατ΄ αποτέλεσμα, η ανωτέρω ανακατανομή, φυσική και αναμενόμενη εξέλιξη στο πλαίσιο της διαδοχής γενεών και της ενηλικίωσης νεότερων μελών της οικογένειας Λάτση, επισπεύσθηκε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι εποπτικές αρχές» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κατά συνέπεια, επισημαίνεται ότι ο τραπεζικός Όμιλος Eurobank παύει να ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου EFG, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που κατέχουν θέσεις και στα Διοικητικά Συμβούλια του Ομίλου EFG, παραιτούνται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και αντιστρόφως το αυτό για τα μέλη του Ομίλου Eurobank που κατέχουν θέσεις στα όργανα του Ομίλου EFG. 

Εντός των ημερών, η Eurobank θα συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή νέων μελών.

Άξονες δράσης

Οι προτεραιότητες και οι άξονες δράσης της Eurobank παραμένουν προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η συγκυρία. 

Με τη στήριξη των εργαζομένων, των πελατών και των μετόχων της, στόχος της είναι να ισχυροποιήσει τη θέση της, και να διαφυλάξει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα, ενόψει και της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης. 

Με ενισχυμένη την κεφαλαιακή βάση και τη ρευστότητά της, η Eurobank θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στη στήριξη των πελατών της και στις προσπάθειες επανεκκίνησης και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Οι επόμενες κινήσεις

Κύκλοι από τη διοίκηση της τράπεζας σημειώνουν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατική φάση, με την εν εξελίξει διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι με την οριστικοποίηση και την ανακοίνωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης και τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών κάθε τραπεζικού ιδρύματος από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών θα κληθούν να συμμετάσχουν στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

«Με δεδομένη τη δύσκολη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί, το νέο μετοχικό σχήμα προσφέρει στα νεότερα μέλη της οικογένειας Λάτση μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία» σημειώνουν σχετικά.

Ποιοι παραιτούνται από τα δ.σ.

Τις παραιτήσεις τους από το Διοικητικό Συµβούλιο της τράπεζας Eurobank υπέβαλαν σήµερα τα µέλη που κατέχουν θέσεις και στα ∆ιοικητικά Συµβούλια του Οµίλου EFG και συγκεκριµένα: η κ. Άννα Μαρία Λουίζα Ι. Λάτση, Αντιπρόεδρος του ∆Σ και οι κ.κ. Σπύρος Ι. Λάτσης, Φώτιος Σ. Αντωνάτος και Περικλής Π. Πεταλάς, Emmanuel L. Bussetil, µη εκτελεστικά µέλη του ∆.Σ.

Οι παραιτήσεις ακολουθούν τη µεταβίβαση των µετοχών της Τράπεζας από τον Όµιλο EFG σε νεότερα µέλη της οικογένειας Λάτση καθώς και στο Ίδρυµα µε την επωνυµία “John S. Latsis Public Benefit Foundation”, στο πλαίσιο διαχωρισµού του Οµίλου Εurobank από τον Όµιλο EFG.

Αντιστοίχως, ο Πρόεδρος της Εurobank κ. Ευθύµιος N. Χριστοδούλου υπέβαλε την παραίτησή του από µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της European Financial Group EFG (Luxembourg) S.A.

Κατόπιν των παραιτήσεων αυτών, τα εναποµείναντα µέλη του ∆Σ της Τράπεζας έχουν ως εξής:

1. Ευθύµιος Ν. Χριστοδούλου, Πρόεδρος, µη εκτελεστικό µέλος
2. Γεώργιος Κ. Γόντικας, Επίτιµος Πρόεδρος, µη εκτελεστικό µέλος
3. Νικόλαος Κ. Νανόπουλος, ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
4. Νικόλαος Β. Καραµούζης, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
5. Μιχαήλ Η. Κολακίδης, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
6. Βύρων Ν. Μπαλλής, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
7. Νικόλαος Κ. Παυλίδης, εκτελεστικό µέλος
8. Παναγιώτης Β. Τριδήµας, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
9. Σπύρος Λ. Λορεντζιάδης ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
10. Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
11. ∆ηµήτριος Θ. Παπαλεξόπουλος, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
12. ∆ηµήτριος Α. Γεωργούτσος, εκπρόσωπος του Ελληνικού ∆ηµοσίου, σύµφωνα µε το ν.3723/2008, µη εκτελεστικό µέλος
13. Χρήστος Μ. Γκλαβάνης, εκπρόσωπος του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας, σύµφωνα µε το ν.3864/2010, µη εκτελεστικό µέλος

Όπως ανακοινώθηκε ήδη, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Τράπεζας θα συνέλθει εντός των επόµενων ηµερών για την εκλογή νέων µελών.

Επιστροφή
blog comments powered by Disqus
Διαβάστε επίσης
Συνεχίζουμε να εξοφλούμε περισσότερα δάνεια από τα νέα που δίνουν οι τράπεζες 05/07/2019 06:22
Αύξηση της ζήτησης για δάνεια αναμένουν οι τράπεζες μετά τις εθνικές εκλογές 31/05/2019 10:39
Στην κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ - Πώς είναι (φωτό) 23/05/2019 07:28
Σε ποιες κατηγορίες αυξάνονται τα δάνεια το 2019 - Αρνητικά πρόσιμα στη λιανική 14/05/2019 08:55
Τεστ αντοχής στα χαρτονομίσματα του ευρώ - Αντέχουν τα ...πάντα - Βίντεο της ΕΚΤ 30/04/2019 07:42
Ανοίγει τις πύλες της η Praxia Bank το φθινόπωρο - Πώς θα λειτουργεί 17/04/2019 07:33
Πώς θα λειτουργήσουν 19 και 22 Απριλίου οι τράπεζες λόγω του Καθολικού Πάσχα - Αλλαγές 15/04/2019 11:22
Από την 1η Μαϊου το νέο ωράριο των τραπεζικών καταστημάτων - Ανοιχτά έως τις 14:00  27/03/2019 14:14
Μισή ώρα νωρίτερα θα κλείνουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα - Το νέο ωράριο 18/03/2019 19:57
Στα 20 πλέον τα τραπεζικά καταστήματα που ανοίγουν και Σάββατο - Η πλήρης λίστα 08/12/2018 09:03
Μπορεί να σας ενδιαφέρει