A- A+
100.000 εθελοντές για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi
Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η Citi διοργάνωσε την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς, στις 16 Ιουνίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση στην ιστορία της, με τη συμμετοχή 100.000 εθελοντών σε 92 χώρες με 1.300 πρωτοβουλίες κοινωνικού έργου.

Η ημερομηνία επελέγη ώστε να συμπέσει με την επέτειο των 200 ετών από την ίδρυση της Τράπεζας.

Στην Ελλάδα έλαβαν χώρα 14 κοινωνικές δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της Citi μαζί με τις οικογένειές τους και φίλους.

Οι ομάδες των εθελοντών πρόσφεραν την υποστήριξή τους στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου, της ΕΛΕΠΑΠ, του Χαμόγελου του Παιδιού.

Συμμετείχαν και σε περιβαλλοντικές δράσεις με την ΑΝΙΜΑ, τον ΑΡΧΕΛΩΝ και τους Υδροναύτες για τον καθαρισμό παραλιών και βυθού σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η 4η Ετήσια Δωρεά Τροφίμων και Ρουχισμού προς όφελος των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών: Τράπεζα Τροφίμων, Praksis και Κιβωτός του Κόσμου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Προσφοράς της Citi αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία κάθε χρόνο για τους εργαζομένους της Τράπεζας να αποδείξουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δέσμευση αυτή αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αρχές της Citi.

14 δράσεις

Αναλυτικά, οι 14 δράσεις που διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν οι εξής:

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα: Οι εθελοντές συγκέντρωσαν 50 μεγάλες σακούλες από ξερά χόρτα, καθαρίζοντας τον κήπο προς αποφυγή πυρκαγιάς.

ΕΛΕΠΑΠ: Μέσα από τον κύκλο τεσσάρων (4) επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, οι εθελοντές τραγούδησαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν με τα παιδιά και τους διάβασαν παραμύθια, γεμίζοντας το χώρο με θετική ενέργεια και αγάπη. Παράλληλα, ομάδα εθελοντών συμμετείχε στην προετοιμασία των σκηνικών για την καλοκαιρινή γιορτή της ΕΛΕΠΑΠ.

ΑΡΧΕΛΩΝ: Καθαρίστηκαν δεξαμενές που φιλοξενούν τις χελώνες και βάφτηκαν οι εξέδρες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.
Χαμόγελο του Παιδιού, Εργαστήρι Μπομπονιέρας: Οι εθελοντές δημιούργησαν μπομπονιέρες που πωλούνται προς ενίσχυση του έργου του οργανισμού.

ΑΝΙΜΑ: Στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, οι εθελοντές φρόντισαν τα δενδρύλλια του κήπου, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλύτερου μικροκλίματος, σκίασης και περισσότερης δροσιάς για τα ζώα που αναρρώνουν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Καθαρισμός Παραλιών & Βυθού σε Αττική και Θεσσαλονίκη: Οι εθελοντές της Citi καθάρισαν παραλίες στο Λαγονήσι Αττικής και στην Επανωμή Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Υδροναύτες καθαρίστηκε ο βυθός και καταγράφηκαν τα σκουπίδια για ερευνητικούς σκοπούς.

Οι εθελοντικές δράσεις θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο με δενδροφύτευση σε παραθαλάσσια περιοχή σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων ζώων, ΑΝΙΜΑ.