A- A+
Καθ΄ οδόν τα πρώτα εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος - Πόσο αυξημένος θα είναι φέτος
Στα σπίτια των φορολογουμένων θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες 780 χιλιάδες εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος, ο οποίος αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 441% σε σχέση με ό,τι πληρώθηκε το 2011.

Από το υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι ταχυδρομήθηκε μία μεγάλη παρτίδα σημειωμάτων, 779.796 για την ακρίβεια, εκ των οποίων τα 564.347 είναι χρεωστικά, τα 152.282 μηδενικά και μόλις στα 63.167 προβλέπεται επιστροφή φόρου.

Μετά από αυτήν την αποστολή, ο συνολικός αριθμός των εκκαθαριστικών που έχει αποσταλεί φέτος έχει πλέον ξεπεράσει τα 2,7 εκατομμύρια, μέσω των οποίων έχουν βεβαιωθεί φόροι της τάξης των 3 δισ. ευρώ.

Δηλαδή προκύπτει ένα μέσος φόρος 1.115 ευρώ, αυξημένος κατά 441% σε σχέση με τα 206 ευρώ της περυσινής χρονιάς.

Πληρωμή σε δόσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν έτοιμα σχέδια για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής του φόρου, προκειμένου να γίνει σε περισσότερες των τριών διμηνιαίων δόσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν έτοιμο ένα πλάνο που θα παρουσιάσουν στην τρόικα, το οποίο προβλέπει την εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε έως και 10 μηνιαίες δόσεις.

Εξάλλου, πληρωμή του φόρου σε έως και 12 άτοκες δόσεις, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και των έκπτωση του 1,50% για τις εφάπαξ καταβολές, μπορούν να πετύχουν οι φορολογούμενοι με τις προσφορές των πιστωτικών καρτών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες ΕΔΩ.