A- A+
Αφορολόγητη απόδοση 4,28% για ιδιώτες με τα νέα 3μηνα έντοκα γραμμάτια
Στο 4,28% διαμορφώθηκε η απόδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που δημοπράτησε την Τρίτη το ελληνικό δημοσίο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα αγοράς τους και σε ιδιώτες αποταμιευτές.

Η απόδοση υποχώρησε οριακά σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του Μαίου.

Το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να αντλήσει 1,625 δισ. ευρώ.

Η διάθεση σε ιδιώτες

Τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια μπορούν να αποκτήσουν και οι ιδιώτες, χωρίς να καταβάλουν φόρο επί των τόκων, αν διακρατηθούν ως τη λήξη και η αγορά τους γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 16 Ιουλίου έως και Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα